Shop : NMS8250 MSX Gotek met 0.96 Oled en Rotary Encoder

Prijs Omschrijving
62,50 Euro Een NMS8250 MSX Gotek met 0.96 Oled en Rotary Encoder, deze Gotek Floppydrive Emulator wordt geleverd als inbouw model met een speciaal verhoogd front voor interne montage in een NMS8250 / 55 / 80 MSX machine . De montage is vrij eenvoudig en past precies in de 3,5 inch opening van de NMS Machines van dat type.

Uitvoering : Oled 0.96″ display en Rotary Encoder
Kleur : Zwart

NMS8250 MSX Gotek met 0.96 Oled (Close Up)

NMS8250 MSX Gotek met 0.96 Oled (boven aanzicht)
NMS8250 MSX Gotek met 0.96 Oled en Rotary Encoder Intern

De NMS8250 MSX Gotek met 0.96 Oled en Rotary Encoder is speciaal bedoeld voor inbouw in een van de genoemde types Philips NSM machines.
met een front wat precies passend gemaakt is voor gebruik in een van de (vrije) 3,5 inch diskdrive openingen.
Een speciaal ontworpen en 3D geprint Bracket, zorgt ervoor dat de gotek probleemloos op de vrije plek, of de plek van de originele diskdrive  kan worden bevestigd, ook is er een uitsparing voor een 0.91 inch Oled display te bevestigen.
De behuizing van de NMS Machine kan gewoon gesloten worden en vanaf de buitenkant sluit de Speciale Gotek voor de NMS 8250 / 55 / 80 aan op de behuizing.

 

NMS8250 MSX Gotek met 0.96 Oled en Rotary Encoder Intern 

De kleur van de Gotek is Zwart, het design van de behuizing is zo gemaakt dat alle uitbreidingen simpel gemonteerd en eventueel gedemonteerd kunnen worden, dus geen klodders lijm, gaten boren of  andere fratsen.

De drives zijn voorzien van de laatste nieuwe Flashfloppy firmware, zijn volledig getest en direct klaar voor gebruik.

Check vooraf of er 2 floppykabels in de NMS8250 / 55 / 80 zitten , en of deze lang genoeg zijn (de gotek is wat korter als de originele drive, anders kun je beter een 20 of 30 cm Floppykabel direct meebestellen

Met dank aan Chris , voor de foto's van zijn installatie.

 

NMS8250 MSX Gotek met 0.96 Oled (Bevestiging Oled)
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

NMS8250 MSX Gotek met 0.96 Oled en Rotary Encoder
Average rating:  
 9 reviews
 by Tonny mulch
Goede drive met 0.96

Wilde een gotek op de Acorn bbc master. Je moet wat dingen veranderen maar daarna werkt ie fantasties. Wat je moet veranderen is de jumper op de derde stand zetten deze staat nu op 2 als je em koopt. En in de FF.cfg even de rotary op Full zetten en het werkt prima met een acorn computer.

Ik heb dus de MSX versie maar denk dat andere versies ook zouden werken.

Ik ben zeer tevreden en had goed kontakt met verkoper die me zelfs aanrade om deze versie te kopen. Daarvoor 5 sterren.

 by Jeroen
Floppy emulator voor 8235

Fijn en goed contact gehad met Ed over de ombouw.

Uiteindelijk alles aan de praat gekregen. Wel gemerkt dat mijn 8235/39 een iets andere ombouw nodig had (1 draadje ipv 2).

Ook goed om te weten dat de ROM er vanuit gaat dat je een QWERTY toetsenbord hebt. Ik heb dus nu een AZERTY toetsenbord dat zich gedraagt als een QWERTY. Voor mij een bijkomend voordeel (gewoon toetsenbord stickers geplakt).

 by Mathieu
Super service

Alles werkt perfect. Super service!

 by Anita
msx

Supersnelle verzending en incognito aangekomen. Mijn man kon fijn prutsen aan zijn msx op 1e kerstdag. Bedankt!

 by rene
gotek in 8250

leuk apparaatje, was makkelijk in te bouwen en werkt meteen.
snel geleverd.

 by Edwin
NMS8250 MSX Gotek met 0.96 Oled en Rotary Encoder

Super fijn geholpen door Ed. Tijdens het versturen nog wat handige tips van Ed gehad. Verzending ging snel en met prettige communicatie. De Gotek is een must voor elke MSX liefhebber en met de support van Ed zeker voor iedereen in te bouwen.

 by Mike Janssen
Snel en duidelijk

Dank Ed! Voor de duidelijke uitleg over mijn Gotek voor mijn MSX. Daarnaast ook nog eens supersnel geleverd!

 by Vicky
Gotek in NMS8280

Na een beetje zoeken om de bestanden te zien die op de gotek geplaatst waren werkt het ,krijg wel nu en dan disk off line,maar we zoeken verder,zeker een interessant hebbeding,ook leuk met het buzzertje die laat horen dan de drive werkt
Bedank Ed voor de informatie ivm benodigde kabels
Groeten

 by Arjan
Compleet in

Eenmaal draaiend perfect, hele msx archief op een usb stick, met de oled en de rotary encoder kun je prima je weg vinden in een mappenstructuur. En er staat ook gewoon welke disk je op dit moment emuleert. En de buzzer, die ik had ik er niet standaard bijbesteld, maar voegt wel wat toe, ook die kan ik aanraden.Ingebouwd in een NMS8250 waarvan de rechterdrive stuk was (hij had 'vroeger' al eens een tweede pc drive gehad, die links gemonteerd was) Doordat de PCB een stuk korter is dan de originele drive, EN de data en voeding connectoren links/rechts omgedraaid zitten, red je het niet met standaard in de nms 8250 aanwezige bedrading als je de gotek in de rechterpositie wil plaatsenin de linkerpositie ging dat zonder problemen, maar heb ik wel de datakabel gebruikt van de pc-drive, die DENK ik standaard niet aanwezig is in een nms8250, maar dat kan ik mis hebben.voor een oplossing van het verlengen van de kabels was Ed graag bereid mee te denken, dus ik kan aanraden voor bestellen even een foto te maken van de binnenkant en je situatie te bespreken, open moet hij toch 🙂

Reacties zijn gesloten.