Deze Website

Over deze website

Deze website is initieel in het leven geroepen om oude en nieuwe eigenaren te ondersteunen van oude(re) apparaten die afhankelijk zijn van een floppydrive.
Denk daarbij aan (spel)computers zoals Amiga, Atari en MSX, de PC, maar ook aan samplers en synthesizers en/of naaigerei als brei en borduurmachines.

We leven tegenwoordig in een wegwerp cultuur waarbij apparaten aan de lopende band stoppen met werken lang voordat de werkelijke levensduur van dergelijke apparaten dat zou doen verwachten.
Vaak gebeurt dit zelfs kunstmatig (Support voor updates loopt af op, browser x werkt niet meer op versie dat, minimaal versie dit om dat te kunnen draaien)

Gelukkig is er met mij een flinke groep mensen die (nog) weet te waarderen hoe een duurzaam apparaat van toen, vandaag de dag nog steeds effectief zijn werk doet of kan doen.

Voor die mensen ben ik begonnen met deze informatieve website, voor iedereen die een Gotek floppy drive emulator in hun apparaat hebben, of erover denken deze in de toekomst aan te schaffen voor het vervangen van hun al dan niet defecte floppydrive.

Toen ik zelf een aantal jaren geleden begonnen ben met het in gebruik nemen van de Gotek floppy emulator, bleek het niet eenvoudig om informatie te verzamelen.
Heel veel informatie is niet of moeilijk te vinden, of in een vreemde taal, deze site gaat proberen de informatie in het nederlands en gerubriceerd aan te bieden

De informatie die je op deze site vind zal in geen geval compleet zijn, misschien zelfs niet correct, heb je op- of aanmerkingen zowel specifiek als algemeen, laat het me gerust weten.

Reacties zijn gesloten.