Over Mij

Over Mij

Ik ben al bijna 40 jaar erg betrokken bij wat toendertijd het nieuwste van het nieuwste was,  en ondertussen de techniek van de voltooid verleden tijd is geworden.
Ik heb een enorme liefde voor Retro techniek, en dat is breder dan alleen de oude (spel) computers.
Ook retro Audio en Video (of liever gezegd heet het dan Vintage audio en video) is iets waar ik een zwak voor heb.

Ook  Betamax, Video2000, walkman, Minidisc, CD-Video (Geen Video-CD) en LaserDisc heb ik in mijn collectie.

Het nadeel van retro spulletjes zal voor veel mensen bekend zijn, v-snaren vervallen tot poeder of kauwgum, magnetisch materiaal (tapes, floppy's) vergaan en worden onbruikbaar.
Dan hebben we het nog maar niet over de wat nieuwere retro spullen (1990 - 2010) die enorm te lijden heeft onder de obesitas elco's, werkt het niet, maak het open , en dan zie je vaak een of meerdere elco's die enorm opgeblazen zijn of zelfs open gebarsten met alle gevolgen vandien.

En dan last but not least nog even over de 'lekvrije' batterijen voor het vasthouden van configuraties en datum/tijd ... die bleken alleen niet lekvrij te zijn, en de inhoud blijkt nogal agressief te zijn voor onze schatten.

In het kader van vasthouden aan toen, ook voor de oude floppy's is er nu een oplossing, waarbij je eenvoudig de floppy's kunt gebruiken in een vorm die niet langer onderhevig is aan (natuurlijke) degradatie :
Een Gotek Floppy Drive Emulator voorzien van alternatieve Firmware.

Ik heb door de jaren een aantal van mijn eigen machines (Amiga, Atari, MSX) voorzien van Goteks, eerst standaard modellen, daarna met rotary encoder en weer later ook met OLED Display.
Oled Display is leuk , maar is een no go voor mij persoonlijk, het inbouwen gaat niet mooi en derhalve omdat ik niet achter het resultaat sta kan ik die ook niet leveren.
Mocht je er zelf mee aan de slag willen , ik kan wel kant en klaar inbouwsetjes leveren die je zelf in kunt bouwen (Solderen niet nodig) , maar het resultaat blijft naar mijn bescheiden mening Mwoh op zijn best.

Reacties zijn gesloten.