Shop: Amiga Interne PC Floppydrive interface

Prijs Omschrijving
15,00 Euro Het Amiga Interne PC Floppydrive interface, stelt u in staat om de originele Floppydrive te vervangen door een ongemodificeerde PC Floppydrive.

Amiga Interne PC Floppydrive interface

Amiga Interne PC Floppydrive interface (Zij Aanzicht)
Amiga Interne PC Floppydrive interface.

Veel Amiga diskdrives hebben in de loop der jaren de geest gegeven, en door de jaren heen werd het steeds moeilijker om een ​​echte Amiga floppy drive te bemachtigen die nog goed en betrouwbaar werkte.
gelukkig verscheen er vele jaren later een goed alternatief in de vorm van de
Gotek Floppydrive Emulator .
Maar toch zijn er nog steeds veel mensen die (ook) met een gewone fysieke floppydrive willen werken, bijvoorbeeld om gegevens op te halen van oude floppydisks.
Met de Amiga machines die al vorige eeuw uit productie zijn gegaan, en jaren later het verval van floppydrives in het algemeen, zijn floppydrives bijna onmogelijk te krijgen, en dat geldt zeker voor amiga compatibele floppydiskdrives.

Amiga Interne PC Floppydrive interface, hoe het werkt.

In de loop der jaren is gebleken dat een aantal modellen PC floppydrives met het nodige knutselwerk amiga-compatibel konden worden gemaakt.
De alleroudste drives door middel van jumpers en soldeerpads, de meer recente modellen werden steeds meer kostenbesparend, waardoor signalen niet meer aanwezig waren of in ieder geval zeer moeilijk te bereiken waren, om compatibiliteit met Amiga-systemen te bieden.
Daarvoor moest je door printsporen heen krabben, draden trekken en IC-poten loskoppelen en verbinden.
Een andere manier om compatibiliteit te bereiken kwam uiteindelijk naar voren, een interne PC Floppydrive interface waar de omleiding en het genereren van signalen werd gedaan op de interface zelf, zodat de Amiga zijn werk goed kan doen zonder het gedoe van het aanpassen van PC floppydrives.

Amiga Interne PC Floppydrive interface plaats een ongemodificeerde pc floppydrive in je amiga
Amiga Interne PC Floppydrive interface (Aansluitingen)
Het Amiga Interne PC Floppydrive interface aansluiten.

Het Amiga Interne PC Floppydrive interface wordt eenvoudig aangesloten tussen de Amiga aansluitingen en de ongemodificeerde PC Floppy drive.

1. Floppy drive kabel connector komend van het Amiga Mainboard
2. Floppy Power kabel connector komend van het Amiga Mainboard
3. Floppy drive connector gaat direct in de ongemodificeerde PC Floppydrive
4. Floppy Power kabel gaat in de ongemodificeerde PC Floppydrive

Amiga Interne PC Floppydrive interface details:

De PC Floppydrive merken die werden getest met het Amiga Interne PC Floppydrive interface zijn van verschillende merken, Teac, Epson, Panasonic, en waren allemaal ongemodificeerde drives die oorspronkelijk bedoeld waren voor pc-systemen.
De Floppy drives voor pc-systemen zijn niet compatibel met Amiga als je ze rechtstreeks aansluit, maar daar komt de interface om de hoek kijken.
De meegeleverde interface zorgt ervoor dat de signalen naar de juiste plek worden gestuurd en er signalen worden gecreëerd die de amiga nodig heeft.

 

Amiga Interne PC Floppydrive interface vervang je defecte amiga diskdrive door een PC diskdrive

Het Amiga Interne PC Floppydrive interface in combinatie met een ongewijzigde PC Floppydrive is 100% compatibel met een 'echte' Amiga diskdrive, Xcopy, track loader demo's en verschillende testtools doen allemaal hun werk zonder fouten of compatibiliteitsproblemen.

Het enige nadeel van deze oplossing is : als je HD floppy disks (1.44mb) gebruikt voor je Amiga software, moet je het gat afplakken, anders zal de drive de disk lezen met andere instellingen dan de Amiga verwacht.
(Zowieso wordt het vanwege de samenstelling van het schijfoppervlak afgeraden om HD-diskettes te gebruiken)

 

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Amiga Interne PC Floppydrive interface
Average rating:  
 4 reviews
 by bkoopmans
de interne pc floppy adapter voor de amiga.

aangesloten op diverse pc drive en de amiga werkt probleemloos met het lezen van de floppy. perfect stukje vakwerk.

 by Cas
Amiga Int Floppy interface

Nadat mjn Amig een paar jaar ongebruik op zolder lag weer de hobby opgepakt. De interne Chinon drive gaf diverse errors, ook na de bekende cleaning- and lubricate interne schoonmaak. Deze interface besteld en een werkende PC diskdrive aangesloten en alles werkt weer perfect.

 by kassius
Amiga Interne PC Floppydrive Interface

Excellent communication! Item shipped and delivered as advertised. I appreciate the little surprise treat in the package, very nice touch! Product works as advertised, no problems whatsoever. Highly recommended!

 by Lopez Jf
Amiga Interne PC Floppydrive interface

Order and shipping processed in 48 hours... Serious and fast, recommended for our Amiga.

Reacties zijn gesloten.