Gotek : Schaarste van ST MCU zorgt voor problemen.

Gotek: Schaarste MCU zorgt voor problemen
Schaarste ST MCU's dwingt Gotek tot alternatieven

 

De schaarste die op dit moment heerst, zorgt voor prijsverhoging na prijsverhoging van de ST MCU's (Micro Controller Unit) , fabrikanten worden (of voelen zich) gedwongen tot het zoeken naar alternatieven.
Zo ook de fabrikant van de ondertussen befaamde Floppy Disk Emulator, deze ziet zich gedwongen om (tijdelijk) uit te wijken naar een concurrent die een gelijkwaardig onderdeel aanbied.

Als vervanging is gekozen voor een chip van Artery, diue geen problemen lijkt te hebben met schaarste en/of levering.

Helaas betekent een dergelijke ingrijpende wijziging vaak dat de compatibiliteit van de MCU niet 100% is, en derhalve dus software (en firmwares) niet met zekerheid probleemloos zullen draaien op de vervangende MCU's als die gebruikt worden.

Een aantal modellen van de Gotek Floppydisk emulatoren zal uitgeleverd blijven worden met de vertrouwde STM chip, en als in de toekomst de situatie weer terug gaat naar de oude staat, dan wordt productie met de ST chip weer hervat.

Als laatste bieden ze aan als er developers zijn die problemen hebben met het herschrijven / aanpassen van hun software dat ze hulp willen bieden.

Zover als ik heb op kunnen maken is Keir ondertussen al stappen aan het nemen om zorg te dragen dat ook de op de nieuwe MCU gebaseerde Gotek Floppydrives ondersteund zullen worden door Flashfloppy.

links naar andere sites / pagina's

Bronnen :

De pagina met deze informatie op de website van Gotek Systems

Een Interessant artikel met veel achtergrond informatie

Reacties zijn gesloten.