Shop: Externe Gotek in Atari ST design met Rotary, 0.91 Oled display en Buzzer

Prijs Omschrijving
60,00 Euro Externe Gotek in Atari ST design met Rotary, 0.91 Oled display en Buzzer
Externe Gotek in Atari ST design met Rotary, 0.91 Oled display en Buzzer (Achterzijde)

Externe Gotek in Atari ST design met Rotary, 0.91 Oled display en Buzzer (Voorzijde)

Externe Gotek in Atari ST design met Rotary, 0.91 Oled display en Buzzer

waarom een Externe Gotek in Atari ST design met Rotary encoder, een 0.91 Oled display en Buzzer zul je je afvragen...

Ik ook ­čÖé , ik wilde graag een ontwerp maken wat als externe gotek meer aansluit bij de familie van Atari ST computers in wedge formaat (STf / STfm / STe / Falcon).
Je hebt bij die modellen vaak de gotek bovenop of naast de Atari liggen en hoe mooi is het dan als het design aansluit bij de machine zelf.
Ik heb niet de intentie gehad een exacte kopie te maken van het design, het is meer ge├»nspireerd door ­čÖé

Als je gotek dan toch extern gebruikt gaat worden, wil het oog ook iets.

Externe Gotek in Atari ST design met Rotary, 0.91 Oled display en Buzzer, de  details :


Atari ST design : 
Voor Zowel het design als de kleur heb ik gekozen in mijn ontwerp, voor iets wat dicht bij de Atari ST ligt, lichtelijk geïnspireerd door de SF 314, een exacte kleurtint is onmogelijk gebleken vanwege de '50 shades of Atari'

Rotary encoder : De rotary encoder stelt je in staat om eenvoudig door de images heen te scrollen, en in combinatie met een Oled display stelt het je in staat ook door directory structuren te browsen.
Verder heeft de Rotary Encoder ook noog een eject / insert functie, als je de knop indrukt, fijn als je een keer wil starten zonder dat er direct van de disk wordt geboot.

 

Externe Gotek in Atari ST design met Rotary, 0.91 Oled display en Buzzer (Onderzijde)

0.91 Oled display : Met behulp van de Oled Display heb je een visuele ondersteuning als je gaat browsen, je ziet de namen van de images en kan op die manier eenvoudig het bestand van keuze selecteren.
Verder zorgt de Oled display dat je door folder structuren kunt browsen, iets wat met de 3digit display niet mogelijk is.

Buzzer : De buzzer is een leuke gimmick die vooral voor de retro computer liefhebben van toegevoegde waarde kan zijn, deze zorgt voor een natuurgetrouwe beleving van de diskdrives van weleer *kuch*.
De buzzer imiteert het geluid van de steppermotor en de head movements, (op een zacht niveau)

 

Externe Gotek in Atari ST design met Rotary, 0.91 Oled display en Buzzer (Achterzijde)
Externe Gotek in Atari ST design met Rotary,  het aansluiten :

Om de Gotek extern aan te sluiten heb je een externe floppy interface nodig voor deze aan je machine te koppelen.
Voor de wedge modellen zal na het aansluiten en opstarten de externe drive beschikbaar zijn als B:
Om te kunnen booten van een externe Gotek zul je een manier moeten vinden om van de externe drive, drive A: te maken.
Dit zou kunnen door een bootselector, maar helaas betekent dit in flink wat gevallen IC poten doorknippen en draadjes solderen om dat gerealiseerd te krijgen.
Zonder een dergelijke bootselector kun je de Gotek eigenlijk alleen gebruiken als 2e drive, er is wel een mogelijkheid om dit te realiseren zonder al te veel te hoeven doen aan je Atari ST :
Jumper de externe drive als S0 ipv de normale S1 positie, verwijder de power van de interne drive, nu zal de interne drive niet meer herkend worden en zal de externe drive aangesproken worden als A: *

* dit werkt tot nu toe altijd, maar ik kan geen garantie geven dat het ook met jouw systeem werkt zoals beschreven

Er is ook een Externe Gotek in Atari ST design met Rotary en een 0.96 Oled Display beschikbaar, die vind je hier

Opmerking : als je software hebt die uit 2 disken bestaat, na het wisselen van het image , even de esc toets om de 2e disk te activeren

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Externe Gotek in Atari ST design met Rotary, 0.91 Oled display en Buzzer
Average rating:  
 4 reviews
 by Rene
Works on Atari TT (jumper on S0)

After a bit of tweaking, I can confirm that the external Gotek, together with Ed's supplied cable for the Atari external floppy disk works fine!In my case (early Atari TT with TOS 3.01) I had to open the case and set the jumper from S1 to S0. Then it works flawlessly.Remember to ALSO attach an internal floppy drive, otherwise the external GOTEK will not work.Ed's support was great (although he still doesn't believe I had to switch to S0 :-))) - keep it up!

 by Andreas
Excellent product

The "pimped" Gotek looks stunning, and works really well. Can recommend it for anyone looking into adding rather than exchanging the disk drive. Installation was easy, too - lots of good instructions available. Thanks very much!

 by Vic
0.96 versie!

Een compleet setje gekocht voor mijn Atari 1040 STFM, maar dan met een iets groter display: 0.96! Daarnaast dus ook het verloop kabeltje met geknutselde stekker en de USB stroomvoorziening via de expansion port. "Geknutselde stekker" doet geen recht aan de kwaliteit: de set voelt robuust genoeg aan en het is zeer netjes afgewerkt allemaal. Het was een kwestie van aanstekkeren, USB stickje erin en het werkt. Ik heb wel de spanning van de interne drive afgehaald en een jumper verschoven: de ST ziet de gotek nu als A: drive. Alles staat in de meegeleverde documentatie. Zoals altijd: goede adviezen van Ed, snelle service en kwaliteit!

 by Mark
Gogogo! Tek

Weer erg goed en prettig geholpen door Ed, samen tot een mooie oplossing gekomen. Een mooi afgewerkt product met duidelijke instructies! Op naar het volgende project ­čÖé

Reacties zijn gesloten.