Flashfloppy : Firmware Updaten via USB (Nieuwe instructie)

FlashFloppy Firmware Updaten

Hoe kun je FlashFloppy Firmware Updaten

Als je eenmaal een volledige versie van Flashfloppy op je Gotek Drive hebt staan dan kun je vanaf dat moment Flashfloppy Firmware updaten via een USB stick.

Neem een  FAT32 geformatterde USB stick
Verwijder eventueel de oude *.upd files uit de root van de USB stick.
Download de laatste nieuwe release van de Flashfloppy Firmware van de Github Pagina van de auteur van Flashfloppy.
De releases komen vanaf nu anders gerangschikt en genaamd uit, dit komt omdat er in de nabije toekomst een nieuwe (niet compatible met de oude generaties) versie van de gotek Floppydrive Emulator uit zal komen.
Pak het archief uit, en kopieer de juiste Hexfile uit de HEX folder en kopieer de naar de root van je USB stick.

De flashfloppy-stm105-at415-X.XX.hex is de versie voor alle Goteks die tot nu toe uitgebracht zijn (juni 2022), ergens in het najaar komt dan een nieuwere versie van de gotek uit die zijn eigen firmware benodigd.
de Firmware (flashfloppy-at435-3.33.hex) kun je dus voor nu negeren tot de nieuwe versies van de gotek beschikbaar komen die niet langer meer compatible zijn met de standaard firmware.

Update : Als je al een recente versie van Flashfloppy hebt draaien dan kun je beide *.UPD files op de USB stick kopiëren, Flashfloppy zal dan zelf de juiste versie gebruiken om te updaten !

(Je kunt indien je naar de meest recente (experimentele) release wil, natuurlijk ook de betreffende UPD File uit die zip file gebruiken en de firmware updaten)
Plug de USB stick in de Gotek Drive en zet het systeem aan, en houd daarbij gelijktijdig beide toetsjes aan de voorkant op de Gotek Floppydrive Emulator ingedrukt.

Als het firmware updaten goed gaat kom je in de bootloader terecht, en verschijnt de melding 'UPD' of in het geval je een Oled of  LCD display hebt 'FF Update Flash' op de display.
Laat beide toetsen nu los, het updaten zal nu automatisch starten.
De firmware die je op de USB stick hebt geplaatst zal nu in de Gotek drive worden geprogrammeerd en daarna zal de Gotek worden gereset zodat de nieuwe firmware geactiveerd wordt.

Errors tijdens het Firmware updaten verschijnen op de display:

E01 Geen update file gevonden op de USB Stick
E02 Meer dan een update file gevonden op de USB Stick.
E03 Update file is corrupt (Onjuiste signature / grootte)
E04 Update file is corrupt (onjuiste CRC)
E05 Flash programmeer error
Fxx FatFS error (vermoedelijk USB stick of filesystem)

Reacties zijn gesloten.