Shop: Externe Diskdrive voor de Amiga

Prijs Omschrijving
65,00 Euro Externe Diskdrive voor de Amiga inclusief behuizing en extern interface met 25 cm floppy en power kabel.
25,00 Euro Amiga Externe Interface met 25 cm floppy en power kabel voor aansluiten van een PC Floppydrive.
15,00 Euro Amiga Externe 3,5 Floppydrive behuizing.

Externe Diskdrive voor de Amiga
Externe Diskdrive voor de Amiga.

Veel Amiga diskdrives hebben door de jaren heen het leven gelaten, en het werd door de jaren heen moeilijker en moeilijker nog een echte amiga floppydrive te bemachtigen die goed en betrouwbaar zijn werk deed. gelukkig is er vele jaren later een goed alternatief verschenen in de vorm van de Gotek Floppydrive Emulator.
Toch zijn er nog steeds veel mensen die met een gewone fysieke floppydrive willen werken, om bijvoorbeeld date van oude diskettes terug te kunnen halen.
Met het uit productie gaan van de Amiga machines, en jaren later het in verval raken van floppydrives in het algemeen is er nagenoeg geen floppydrive meer te krijgen en externe behuizingen is al een nog groter probleem.

Vervangende Externe Diskdrive voor de Amiga.

Door de jaren heen is gebleken dat een aantal modellen PC floppydrives met het nodige geknutsel amiga compatible konden worden gemaakt.
De alleroudste drives door middel van jumpers en soldeer pads, de nieuwere modellen waren meer en meer cost reduced, wat resulteerde in de voor de Amiga benodigde signalen die niet langer aanwezig, of moeilijk bereikbaar waren.
Daarvoor moest je dan printsporen doorkrassen, draadjes trekken en IC pootjes loshalen en doorverbinden.
Er dook  uiteindelijk een andere manier op , een Extern interface waar de omleiding en aanmaken van signalen werd gedaan die de Amiga nodig heeft om deze zijn werk goed te doen.

Externe Diskdrive voor de Amiga (Achterzijde)
Externe Floppydrive voor de Amiga
aansluiten van de Externe Diskdrive voor de Amiga.

De Externe Diskdrive voor de Amiga komt met een eigen interface , deze sluit je aan op de diskettepoort aan de achterzijde van de amiga.
Voor de wedge commodore's (A500, A600, A1200) zal deze dan verschijnen als DF1: , voor de bigbox machines zal deze verschijnen als DF2: (dit ligt aan de logica van de bigbox machines)

De externe Diskdrive voor de Amiga heeft geen mogelijkheid tot doorlussen van een andere drive, mocht je nog een oude Amiga drive hebben dan kun je deze drive wel als laatste in de chain hangen.

 

Externe Diskdrive voor de Amiga details :

De gebruikte merken voor de externe drives zijn van diverse merken, Teac, Epson, Panasonic, en zijn oorspronkelijk bedoeld voor PC systemen.
De Floppydrives voor PC systemen zijn niet compatible met amiga als je deze direct aansluit, maar daar komt het interface om de hoek kijken.
Het meegeleverde interface zorgt ervoor dat de signal naar de juiste plek worden gestuurd en er worden signalen aangemaakt die de amiga nodig heeft.

 

Externe Diskdrive voor de Amiga (Onderzijde)

De Externe Diskdrive voor de Amiga is 100% compatible met een 'echte' Amiga diskdrive, Xcopy, track loader demo's en diverse testtools doen allemaal keurig hun werk zonder fouten of compatibiliteit issues.

Het enige nadeel wat deze oplossing heeft : als je HD diskettes (1.44mb) gebruikt voor je Amiga software, dan dien je het gat af te plakken, de drive zal anders met andere instellingen de disk lezen als dat de amiga verwacht.
(Overigens is het vanwege de samenstelling van schijfoppervlak sowieso al af te raden om HD diskettes te gebruiken)

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Externe Diskdrive voor de Amiga
Average rating:  
 0 reviews

Reacties zijn gesloten.