Atari 800XE : ontwerp van een Multi GameCartridge

Atari 800XE

Atari 800 XE

Ik heb al een lange tijd een Atari 800XE in mijn verzameling , een aantal jaren geleden op de kop getikt bij de een of andere kringloop.
Kale machine gekocht zonder iets erbij, Dus een voeding gebouwd, een videokabel gemaakt.
En toen konden we gaan testen, tot mijn grote verbazing werkt de machine en dus toen wilde ik kijken of hij ook iets wilde laden.
USB naar  SIO kabel gemaakt , virtuele machine met Aspeqt  ingericht (image server / virtuele floppydrive).
maar wat omslachtig zeg, dus meer dan een enkele keer testen is er nooit van gekomen.

ik heb dus besloten een cartridge te gaan ontwerpen voor de Atari 800XE (op de 800XL zou die ook moeten werken, maar die heb ik geen)
Ik vond al snel een bouwtekening van hoe de board afmetingen moeten zijn, die heb ik gebruikt om een (ongeveer) gelijk model te tekenen.
De electronica erin was geen probleem , de poort van de Atari 800 staat goed beschreven.
Gekozen heb ik voor een eerste simpele variant van het PCB die als Multi GameCart maximaal 4 x 16 KB kan schakelen in een 27C512 Eprom

Atari 800 XE : ontwerp van een Multi GameCartridge PCB ontwerp

Voortbordurend op mijn hopelijke succes heb ik reeds een multimega cartridge als ontwerp staan, maar eerst maar eens dit PCB laten maken om te zien of het past (en werkt 🙂 )
Ik heb ondertussen toch al wel van een aantal ontwerpen bordjes laten drukken die in de praktijk niet goed werkten, niet goed pasten, of die niet werkbaar bleken 🙂
Maar al doende leert men en als ik zie waar ik nu ben ten opzichte van een jaar geleden denk ik dat ik nog wel even bezig ben voor ik daar ben waar ik wil zijn ... of zoiets

Reacties zijn gesloten.