Amiga : sluit een PC Keyboard (PS/2 model) aan op je Amiga 2000

Amiga 2000 PS/2 Keyboard Adapter
PS/2 Keyboard Adapter voor de Amiga 2000

De Amiga 2000 begint langzaam maar zeker steeds meer last te krijgen van problematiek met toetsenborden.
Veel van de toetsenborden voor de Amiga 2000 zijn gemaakt door Mitsumi en werken op basis van een flexibele folie met een matrix aan flinterdune sporen.
Die sporen verweren, breken, worden vies en vul maar aan , 1000 redenen op te noemen waarom het toetsenbord niet goed of zelfs helemaal niet meer functioneert.

Ik zelf heb gelukkig 1 Amiga 2000 keyboard van de eerste lichting die nog door Cherry gemaakt is, deze zijn erg zeldzaam en zeer geliefd door de retro verzamelaars.

Maar voor de mensen die minder geluk hebben en een keyboard hebben wat niet meer functioneert , of die een Amiga 2000 hebben aangeschaft zonder keyboard, is er nu een hele fijne oplossing.
Met behulp van deze PS/2 keyboard adapter kun je elk PS/2 toetsenboard aansluiten op je amiga 2000.
Zelfs toetsenborden met multimedia toetsen (De extra multimedia toetsen kun je door middel van een extra stukje software gewoon op je amiga laten werken). (MMKeyboard in de download sectie).

PS/2 keyboard adapter Close-up
PS/2 adapter aangesloten aan Amiga 2000

Let Op : dit is niet zomaar een verloopstekker of kabeltje,  er komt wat meer bij kijken dan alleen dat.

Het hart van dit interface is een PIC microcontroller, deze PIC neemt de protocol conversie voor zijn rekening.
hij ontvangt de datapakketten van het PS/2 toetsenbord , interpreteert de data, converteert deze vervolgens naar een voor de amiga herkenbare scancode, en stuurt die dan door naar de Amiga.
Omdat je de PIC kunt programmeren kun je dus ook bv de extra toetsen (Multimedia , F11, F12, Ins, Del etc etc.) van je PS/2 toetsenbord afvangen.
(Alleen moet je dan aan de Amiga kant wel een stukje software draaien (MMKEYBOARD), omdat de amiga zelf deze extra toetsen niet kent.)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.